Втрачають смак і швидше псуються: 8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

  • 04.05.2024 14:45
  • 2 хвилини читання
Втрачають смак і швидше псуються: 8 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

Здається, не слід зберігати огірок у холодильнику, оскільки він швидше стане м'яким та покриється плямами.

Ознайомтесь також із цими 5 міфами про фрукти, які перешкоджають вам схуднути: важливо знати їх.

Ягоди, манго, авокадо, базилік та помідори також краще зберігати поза холодильником. Наприклад, недозріле авокадо не слід поміщати у холодильник, оскільки це може завадити процесу дозрівання. Краще залишити його на кухні.

Авокадо слід зберігати при кімнатній температурі / Фото Pexels.

Отже, при зберіганні в холодильнику помідори втрачають свій смак та стають менш приємними для споживання. Тому рекомендується тримати їх в темному місці, а не в холодильнику.

Трави слід обрізати та зберігати у склянці з водою, так як квіти. Чебрець, розмарин, м’ята, базилік та інші трави зберігатимуть свіжість у цьому стані.

Ягідки можуть втратити не тільки свіжість, а й смак і структуру, якщо тримати їх в холодильнику. Просто зберігайте їх при кімнатній температурі та споживайте протягом кількох днів.

Цибуля та часник - це рослини, які добре ростуть при кімнатній температурі. Низькі температури можуть спричинити розм'якшення цибулі та часнику, а також підвищити ризик збудження бактерій. Краще зберігати їх у корзині на кухні або в коморі.