Прийшов час смакувати молоду капусту: які страви з неї приготувати та яка її користь.

  • 23.07.2024 21:01
  • 4 хвилини читання
Прийшов час смакувати молоду капусту: які страви з неї приготувати та яка її користь.

Молода капуста - це продукт, який часто використовується у дієтичному харчуванні, і це не випадково: вона допомагає очистити організм від шлаків та токсинів. Крім того, її дуже легко включити у раціон, оскільки з нею можна приготувати безліч смачних страв. Портал Поради 24 пропонує прості рецепти та корисні властивості цієї овочевої культури.

Цікаво, посадіть їх у саду вже зараз: ці рослини ефективно відлякають мухи.

Які користі приносить молода капуста?

Капуста - це овоч, що сприяє поліпшенню обміну речовин, містить багато клітковини, яка допомагає покращити роботу кишківника. У зеленій капусті також міститься багато поліфенолів та сполук сірки, які мають корисні антиоксидантні та антибактеріальні властивості.

І, можливо, вас здивує, що у цьому овочі також міститься достатньо багато рослинних білків – саме тому спортсмени так люблять їсти капусту. Білки є джерелом незамінних амінокислот, які необхідні для кровотворення та коректної роботи нирок, надниркових залоз та щитоподібної залози.

Крім цього, буде корисно додати капусту до раціону, якщо ви прагнете ефективніше контролювати свою вагу. Цей продукт багатий на вітаміни, наприклад, в капусті міститься більше вітаміну С, ніж у цитрусових.

Частіше їжте капусту - так вона корисна для здоров'я.

Які страви можна приготувати з молодої капусти?

Є безліч рецептів з капустою. Деякі з них потребують деяких зусиль, тоді як інші можна приготувати легко і швидко. Отже, ось три страви з капустою, які можна приготувати швидко.

Капустяний омлет

Отже, ось що вам знадобиться для приготування цієї страви:

  • 1 велика головка молодої капусти;
  • Потрібно взяти 2-3 пагони зеленої цибулі.
  • Два яйця.
  • Дві столові ложки вершків або молока;
  • Сіль, перець, олія для планування.

Капусту та цибулю слід дрібно нарізати й обсмажити на олії. Яйця розбити з вершками або молоком, а потім додати сіль та спеції. Залийте ці овочі сумішшю на сковорідці та накрийте кришкою. Потрібно смажити приблизно 5-7 хвилин.

М'ясо з капустою

Складові:

  • Молода капуста.
  • Чотири столові ложки олії;
  • Два-три зубчики часнику;
  • Ароматні трави, сіль і перець за смаком.

Капусту треба розрізати на кружалці поперек головки. У мисці змішайте олію, перець, улюблені трави і подрібнений часник. Цю суміш треба намазати на капусту з усіх боків.

Покладіть пергамент на протвін та розмістіть на ньому капусту - капусту. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, та готуйте протягом 20 хвилин. Подавати страву можна з сметаною або натуральним йогуртом.

Овочевий суп з молодою капустою - це смачна страва, яка містить в собі багато корисних речовин.

Отже, ось що вам знадобиться:

  • 300 грамів свіжої капусти;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Два стеблини селери.
  • 1 морквина; -> Одна морква;
  • Перець солодкий.
  • Три картоплінки.
  • Олія для пасіння, перець, сіль та свіжа зелень.

Паскудіть цибулю на дні каструлі до м'якості, а моркву і картоплю, а також селеру і перець наріжте на шматочки і додайте до каструлі. Залейте все це водою, посоліть і поперчіть. Варити треба під кришкою на середньому вогні, поки всі овочі не стануть м'якими.

Липень - чудовий місяць, щоб насолоджуватися більше капусти, оскільки вона не лише смачна і корисна, але й доступна. Вартість кілограма цього продукту коливається від 11 до 20 гривень.