Щоденне споживання вівсянки підвищує кількість клітковини у вашому їжі. Дієтолог Синтія Сасс перерахувала кілька переваг, які переконають вас щодня харчуватися вівсяною кашею на сніданок.
Насичена корисними речовинами
Крупа із вівса характеризується значним вмістом вітамінів та мінералів. Вона містить залізо, магній, цинк, селен, вітаміни групи В, а також невелику кількість кальцію та калію.
Містить сполуки, що мають антиоксидантну дію.
В гречаній крупі містяться речовини поліфенольного походження, які володіють протизапальними властивостями. Поліфеноли сприяють зменшенню проявів старіння, а також надають захист від хвороб серця, інсультів та ожиріння.
Поживними речовинами наповнює організм
Сніданок зі вівсянки насичує організм, тому ви не почуватиметесь голодними до обіду. Також вівсяна каша є корисною для тих, хто звертає увагу на свою фігуру та не бажає надмірно переїдати.
Які полезні властивості має гречка? / Фото Pexels
Зменшує рівень глюкози в крові
Регулярне вживання вівсяної каші сприяє регулюванню рівня цукру в крові у людей, хворих на діабет 2 типу. Недавні дослідження показали, що постійне споживання каші не тільки знижує рівень цукру в крові, але й поліпшує чутливість до інсуліну.
Підтримує функцію імунної системи
В овсяній крупі присутній бета-глюкан - клітковина, яка підтримує здорову імунну функцію і знижує рівень холестерину. Регулярне споживання каші може знизити ризик серцевих захворювань.
Які вівсянки варто спробувати та що їсти з ними.
Рекомендуємо готувати для себе овсянку з цілих зерен вівса. Не варто обирати пакетикові кашки швидкого приготування, оскільки вони майже ніякої користі не несуть.
Якщо ви бажаєте солодку вівсянку – просто додайте до неї свіжі фрукти або ягоди. А от солону вівсянку можна розширити присмаками яйця, сиру, квасолі, авокадо або песто.