Виявляється, булгур має значне переваги серед інших круп, і це завдяки тому, що при його виробництві зберігаються зародки пшениці. Тому в цій крупі більше поживних речовин і вітамінів порівняно з манкою, кус-кусом та багатьма іншими популярними крупами.
Зверніть увагу також на те, що перлова каша позитивно впливає на шкіру, нігті та волосся: Світлана Фус поділилася корисною інформацією про неї.
Світлана Фус повідомила, що булгур містить вітаміни групи В (крім 12), К і РР, фолієву кислоту, фосфор, калій, кальцій, залізо, цинк, марганець та магній.
Булгур, подібно до інших каш, є джерелом вуглеводів, тому важливо споживати його вранці або вдень, щоб набратися енергії на фізичну та розумову працю. Варто уникати каші у вечірній час, щоб уникнути набору зайвої ваги. Проте це стосується тільки тих, хто пильно стежить за своєю фігурою. Насправді, дієтологи стверджують, що невелика кількість каші не завдасть шкоди.
Я б порадила прибрати з вечернього прийому їжі спочатку прості вуглеводи - солодкі фрукти і овочі, сухофрукти, мед, солодощі. Саме їх рекомендується споживати в першій половині дня. Але невелику кількість такої каші, як булгур, можна з'їсти на вечерю, - додала Світлана Фус.
Також вона зазначила, що відварений булгур засвоюється повільніше, а отже, довше забезпечує почуття повноти. Спробуйте додати до нього ягоди, фрукти або зелень. Це не тільки підвищить смак страви, але й збагатить її вітамінами.
Українською мовою: Традиційною стравою з булгуру є табуле, який є арабським салатом. Він готується зі схолодженої вареної крупи у поєднанні з зеленню та свіжими овочами, які поливаються лимонним соком і оливковою олією.