Світлана Фус ділиться користю перлової каші для шкіри, нігтів та волосся.

  • 19.01.2024 09:07
  • 3 хвилини читання
Світлана Фус ділиться користю перлової каші для шкіри, нігтів та волосся.

Світлана Фус часто розповідає у своєму профілі в Інстаграмі, яким підписуються більше 270 тисяч людей, про продукти, які є корисними або шкідливими для нашого організму. Цього разу вона вирішила розкрити секрети корисності перлової каші.

Капуста - дивовижний продукт, але має певні небажані особливості: у кого вона викликає проблеми, слід утриматися від споживання.

За її словами, крупи мають безліч корисних властивостей. Вони всі є корисними, незалежно від того, що ви оберете – ячмінна, вівсяна, пшоняна, гречана та інші.

Переваги перлової крупи

Зерна круп повільно перетравлюються у нашому організмі, що означає, що вони забезпечують тривале відчуття ситості. Наприклад, перлова крупа має велике харчове значення.

Ми не приділяємо належну увагу перловці, оскільки вона не так популярна, як гречка або вівсянка, але все ж є корисною продуктом.

Перлова крупа, що має своє походження від ячменю, містить значну кількість білка, а також клітковину. Вона також багата на мінерали та вітаміни, такі як калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен, а також вітаміни групи В, РР і Е. Світлана Фус зауважила цей асортимент поживних речовин.

Дієтолог підкреслила, що перловку часто називають кашею краси, і це не просто так. У перловці міститься амінокислота лізин, яка є важливою речовиною для синтезу колагену. Лізин допомагає зробити шкіру еластичною і запобігає появі зморшок. Крім того, перловка багата вітамінами А, В і Е, які допомагають зберегти здорові нігті, волосся та шкіру.

Кого не можна споживати перловку в їжу?

Хоча перлова каша має свої переваги, вона також має декілька протипоказань. У своєму складі вона містить глютен, тому людям з целіакією не рекомендується її вживати. Крім того, крупа може спричинити надмірну газоутворюваність, тому якщо у вас виникають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, варто обмежити її вживання.

Як правильно подавати перловку на стіл

Каша чудово поєднується з м'ясними або рибними стравами. Перловку готують з м'ясом, грибами, овочами і зеленню. Також з цієї крупи можна приготувати котлети, супи або ризотто. Навіть у фарш для голубців додають перловку.

Як належить готувати кашу.

Перед приготуванням каші намочіть її у холодній воді і залиште на 10-12 годин. Завдяки цьому каша швидко свариться і збереже всі свої корисні властивості. Щоб вона була сипкого вигляду, добавте рослинну олію.