Сприяючи боротьбі з запаленням та підвищуючи імунітет, корінь петрушки вражає своїми корисними властивостями.

  • 07.02.2024 17:20
  • 3 хвилини читання
Сприяючи боротьбі з запаленням та підвищуючи імунітет, корінь петрушки вражає своїми корисними властивостями.

Спочатку, що вам варто знати - не слід сплутувати корінь петрушки з сортами зеленої петрушки. Цей корисний овоч виглядає подібно до чогось середнього між морквою та пастернаком.

Цікаво, як здорово впливає на шлунок щоденне вживання чаю вранці. Він зволожує та надає користь організму.

Дієтологиня Ешлі Хілл розкрила, які корисні властивості має корінь петрушки для нашого організму.

Багатий на корисні речовини

100 грамів кореню петрушки містить половину необхідної кількості вітаміну С на день і всю денну норму вітаміну В9. Крім того, в корені містяться калій, магній, цинк, фосфор та залізо. Петрушка також є добрим джерелом клітковини, при цьому вона має низьку кількість калорій і жирів.

Містить речовини, що запобігають окисненню

Антиоксиданти мають позитивний вплив на стан здоров'я. Вони не тільки зменшують рівень стресу, але й борються зі злоякісними вільними радикалами, які завдають шкоди клітинам та сприяють розвитку різноманітних захворювань.

Корінь петрушки має значну кількість корисних властивостей. Зображення кореня петрушки доступне на Fruit Time.

Спрямовувати зусилля на боротьбу з запаленням.

Кореня петрушки має протизапальні властивості, оскільки він вміщує в собі вітамін С, цинк та магній, які регулюють запальні реакції в організмі. Включаючи періодично корінь петрушки до свого харчування разом із поживними овочами, ви зможете не тільки зменшити запалення, але й запобігти певним хронічним захворюванням.

Підвищується імунітет

Корінь петрушки містить клітковину та вітамін С, які мають велике значення для підтримки імунної системи. Вітамін С не тільки протистоїть стресу і іноземним бактеріям, але й сприяє утворенню бар'єру в шкірі та травному системі проти шкідливих речовин.

Це клітковина відповідає за розвиток здорової мікрофлори в травному тракті, яка в свою чергу забезпечує захист від інфекцій.

Що можна приготувати з кореня петрушки?

Можна використовувати його у сируй формі або терти в салати. Спробуйте також готувати його на пару, смажити або пасерувати. Корінь петрушки добре підійде до смажених овочів асорті. З коренеплода також можна приготувати пюре або добавити в подрібненому вигляді до супів.

Не потрібно зловживати коренем петрушки людям з проблемами вагітності та нирковими каменями.