Споживайте більше цієї напою: він може зменшити ймовірність виникнення серцевих захворювань.

  • 17.02.2024 10:00
  • 3 хвилини читання
Споживайте більше цієї напою: він може зменшити ймовірність виникнення серцевих захворювань.

Звичайно, багато людей люблять пити чай і роблять це дуже часто. Однак виявляється, що варто пити його навіть більше, оскільки цей гарячий напій може не лише заспокоїти вас або дати енергію, а й захистити від деяких серцевих захворювань. Про це свідчить нове дослідження у області харчування та технологій харчування.

Дієтолог розповіла цікаво про три продукти, які вона ніколи не їсть і пояснила, чому їх краще уникати.

Чай - це напій, який має безліч корисних властивостей для нашого організму. Він містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають очищати організм від токсинів, зміцнюють імунну систему та запобігають розвитку захворювань. Крім того, чай має заспокійливу дію, допомагає поліпшити настрій і підвищити концентрацію уваги. Тому вживання чаю рекомендується для збереження здоров'я і доброго самопочуття.

Теплий напій - це важливий елемент в раціоні багатьох людей, а також він може бути відмінним заспокійливим засобом для різних ситуацій. Незважаючи на те, що українці вживають чайу велику кількість, можливо, вам варто попити його ще більше.

Останні дослідження показали, що речовини, які містяться в чаї, можуть зменшувати ризики виникнення деяких хронічних захворювань на 20%. Зокрема, у чаї зустрічаються флаваноли, які пов'язуються з пониженням артеріального тиску, а також з зменшенням ризику серцевих захворювань, інсульту та цукрового діабету 2-го типу.

Крім цього, ці флаваноїди можуть знизити ризик смертності від серцево-судинних захворювань на 13%. Оптимальна кількість чашок чаю на тиждень, щоб дійсно отримати від цього напою максимальну користь, - це 20.

Чай - дуже корисний напій для здоров'я / Зображення Pexels

Для стимулювання нашого здоров'я, можливо, час додати у рекомендації щодо дієти вміст флавоноїдів разом із вітамінами, мінералами, білком, клітковиною та жирами, - поділився один з авторів дослідження Тім Бонд.

Флавоноїди - це речовини, які містяться у рослинах і потрібні для їхнього росту та розвитку. Крім того, ці речовини зазвичай відповідають за колір та смак фруктів, овочів та різних рослин.

Отже, щоб отримати необхідну кількість флавоноїдів і отримати всі переваги, пов'язані з ними, вам слід включити до своєї діети якомога більше чаю та фруктів.