Скільки днів можна зберігати домашню ковбасу в холодильнику, кожен повинен знати.

  • 08.06.2024 19:15
  • 2 хвилини читання
Скільки днів можна зберігати домашню ковбасу в холодильнику, кожен повинен знати.

У холодильнику ковбаса може знаходитися 2-3 тижні без втрати якості. Втім, термін зберігання може залежати від декількох факторів, тому ця цифра не стосується всіх м'ясних виробів.

Також важливо знати всім, як довго можна зберігати фрукти без холодильника.

Скільки часу може бути збережена домашня ковбаса?

Наприклад, домашня ковбаса, яку ви приготували або купили, може зберігатися в холодильнику приблизно 3-7 днів. Після тижня на ній з'являється слиз та неприємний запах. Ви, напевно, помітите цей стан ковбасних виробів, особливо якщо вони у плівці.

Проте тривалість зберігання може бути значною. Це залежить від типу ковбаси (вареної, домашньої, сиров'яленої), виду оболонки (натуральної або синтетичної), складу інгредієнтів у ковбасі та температури холодильника. Рекомендується зберігати ковбасу при температурі від 0 до +4 °C.

Домашню ковбасу можна зберігати від декількох днів до кількох тижнів / Фото Pexels

Варена ковбаса повинна бути зберігана при температурі +2...+4 °C і може зберігатися такий час, як вказано на оболонці виробника. Напівкопчені та копчені ковбаси можуть бути зберігані навіть при температурі +10°C.

Якщо обгортка ковбаси відкрита, термін її зберігання скорочується вдекілька разів. Якщо ви хочете зберегти її споживчі властивості і розумієте, що не з'їсте її повністю за кілька днів, можете будь-впевнені ставити її в морозилку.

Краще тримати ковбасу у фольгу або в пекарський папір, а не в поліетиленових пакетах. У них вона зберігатиме свою вологу і смак.