Що краще їсти на сніданок: 5 ідеальних продуктів, які підійдуть усім На сніданок корисно споживати продукти, які надають енергію та живлення для початку нового дня. Ось список ідеальних продуктів, які підійдуть усім незалежно від ваших смакових уподобань

  • 20.06.2024 21:15
  • 3 хвилини читання
Що краще їсти на сніданок: 5 ідеальних продуктів, які підійдуть усім

На сніданок корисно споживати продукти, які надають енергію та живлення для початку нового дня. Ось список ідеальних продуктів, які підійдуть усім незалежно від ваших смакових уподобань

Експертка з харчування Наталія Самойленко підкреслює, що швидкість обмінних процесів і рівень інсуліну протягом дня залежать від продуктів, які ми обираємо для першого прийому їжі.

Також варто звернути увагу на дві непередбачені помилки під час готування яєчні. Похибки допускають майже всі.

Тому важливо, щоб сніданок не був солодким, оскільки солодощі стимулюють виділення великої кількості інсуліну, через що ми можемо відчувати тягу до солодкого протягом усього дня.

Для того щоб сніданок був ситним і здоровим, дієтолог рекомендує звернути увагу на 5 продуктів, які ідеально підходять для сніданку.

Що краще їсти на сніданок

Зернові крупи, що не були розмелені.

Каша - це продукт, який може довго зберігати почуття ситості. Вона не негативно впливає на шлунково-кишковий тракт і забезпечує організм корисними речовинами та енергією. Рекомендується обирати каші з кіноа, гречки, дикого рису або пшона.

Овочі - це невід'ємна складова раціону здорового харчування. Вони містять велику кількість вітамінів, мінералів та клітковини, які корисні для нашого організму. Щоденне вживання овочів допомагає зміцнити імунітет, підтримувати нормальний рівень кровяного тиску та знижувати ризик захворювань. Отже, не забувайте додавати овочі до свого раціону, щоб забезпечити своєму організму всі необхідні поживні речовини.

Кожного дня необхідно включати сирі овочі до раціону. Звикайте споживати 50% овочів від загальної кількості їжі, що ви їсте протягом дня.

Снідайте овочі / Фото Pexels

Лляний насіння - це джерело багатьох корисних речовин, яке має велику цінність для здоров'я.

Насіння льону має таку саму корисну властивість, як і насіння чіа. У складі льону є білок, клітковина, омега-3, залізо, калій, магній і фосфор. Крім того, насіння льону поліпшують роботу серцево-судинної системи та шлунково-кишкового тракту.

Яйця - це дуже корисний продукт, який містить багато поживних речовин, необхідних для нашого організму. Вони містять білок, жири, вітаміни та мінерали, які сприяють здоровому функціонуванню нашого організму. Тому необхідно включати яйця в свій раціон, щоб підтримувати своє здоров'я.

Наталія Самойленко заявляє, що яйця - це "бомба протеїнів". Можна зробити з них омлет або пашот.

Сир білого кольору

На сніданок можна споживати домашній сир, сулугуні, адигейський, фету, бринзу чи моцареллу.