Попереджувальні ознаки недостатнього споживання клітковини, я про які варто знати, це:

  • 01.02.2024 14:46
  • 3 хвилини читання
Попереджувальні ознаки недостатнього споживання клітковини, я про які варто знати, це:

Ви можливо не знали про це, однак досить мало дорослих людей отримують достатню кількість клітковини щодня. Наприклад, у США лише 7% дорослих споживають рекомендовану норму. Дієтолог Дестіні Муді поділилася кількома ознаками того, що ви не споживаєте достатньо цього речовини.

Цікаві продукти, які поліпшать імунітет взимку, варто мати на увазі.

Після того, як ви їсте, ви відчуваєте бажання заснути.

Дослідження показують, що клітковина може протидіяти зниженню рівня енергії та підтримувати збалансований рівень цукру в крові. А відчуття втоми після їжі може свідчити про недостатню кількість клітковини в отриманому харчуванні.

Їжа, яка містить багато клітковини, сповільнює процес перетравлення їжі, що в свою чергу означає, що глюкоза з їжі поступово потрапляє до крові, – пояснила фахівець з дієтології.

Вам потрібно закріпити

Клітковина сприяє нормалізації перистальтики кишечнику, тому якщо ви часто стикаєтесь з проблемами з випорожненням, можливо, вам варто збагатити своє харчування фруктами, овочами, бобами та продуктами з цілого зерна.

Близько 77% осіб, що мають проблеми з запором, вдалося впоратися з цим недугом, додавши більше розчинної клітковини до своєї харчової дієти. Нерозчинна клітковина, яка міститься у фруктах та овочах, виступає як засіб для очищення травної системи та може переміщуватися вздовж стінок кишківника, запобігаючи застряганню перетравленої їжі.

Вам не вдається покорити голод.

Клітковина є речовиною, яка може забезпечити вас відчуттям ситості та запобігти надмірному переїданню. Однак, якщо ви постійно відчуваєте голод, це може свідчити про те, що ваша їжа не містить достатню кількість клітковини і не збалансована.

Клітковина сприяє зменшенню апетиту / Фото Pexels

Коли ви споживаєте продукти, які містять велику кількість клітковини, ваш шлунок опорожнюється повільніше, оскільки клітковина повільно розбирається. Крім того, вона розширюється, коли поглинає воду в кишечнику. Обидва ці фактори сприяють тривалому відчуттю ситості.

Ви отримуєте додаткову вагу і не розумієте, чому.

Виявляється, якщо ви споживатимете недостатню кількість клітковини, ви маєте дуже великі шанси набрати зайву вагу. Це пояснюється тим, що продукти, що містять клітковину, зазвичай мають менше калорій, ніж м'ясо та молочні продукти. Тому, якщо ви почнете споживати більше овочів та фруктів, це незаперечно допоможе вам схуднути.