Підтримка якісного сну та благотворний вплив на здоров'я серця: 6 переваг насіння гарбуза.

  • 09.02.2024 17:20
  • 3 хвилини читання
Підтримка якісного сну та благотворний вплив на здоров'я серця: 6 переваг насіння гарбуза.

100 грамів гарбузового насіння - це щоденна рекомендована доза (приблизно 40 насінинок). Як тільки ви ознайомитесь з їх користю, ви точно захочете регулярно включати їх до свого раціону. Більше інформації про їх харчові властивості надала дієтолог Синтія Сасс.

Дивіться також, Вівсянка має більше користі, ніж ви могли собі уявити: 5 причин щоденного споживання.

Магнієм насичені

В гарбузовому насінні знаходиться магній, який сприяє підтримці здорової імунної системи, зміцнює кістки та забезпечує вироблення енергії.

Містить жири й клітковину.

Гарбузові насіння володіють великою кількістю корисних жирів, які здатні знижувати рівень шкідливого холестерину і ризик виникнення серцевих хвороб та інсульту. Крім того, клітковина, що міститься в них, не лише покращує процес травлення, але й забезпечує відчуття ситості на тривалий період.

Забезпечує підтримку здоров'я сечового міхура та передміхурової залози.

Дослідження доводять, що екстракт насіння гарбуза може контролювати гіперактивний сечовий міхур та зменшувати частість сечовипускання. Використання насіння гарбуза може зменшити потребу у сечовипусканні вночі, особливо у чоловіків віком від 50 до 75 років.

Які корисні властивості мають насіння гарбузу / Фото Pexels

Покращує функцію серця

Гарбузове насіння може знижувати артеріальний тиск і збільшувати кровотік у жінок у постменопаузі. Високий кров'яний тиск і зниження кровотоку є двома головними факторами ризику серцевих захворювань. У насінні гарбуза містяться антиоксиданти, корисні жири і клітковина, які позитивно впливають на здоров'я серця.

Містить речовини, які здатні знищувати вільні радикали і запобігати їх шкідливому впливу на організм.

Флавоноїди та феноли, які містяться в насінні гарбуза, допомагають запобігати пошкодженню клітин і захищають організм від процесу старіння. Підсмаження гарбузового насіння може лише посилити корисну дію антиоксидантів.

Збільшується якість сну

Насіння гарбуза містить амінокислоту триптофан, яка допомагає організму виробляти мелатонін та серотонін, що сприяють здоровому сну.