Охороняють серце та мозок: що слід знати про користь фісташок

  • 16.02.2024 16:16
  • 3 хвилини читання
Охороняють серце та мозок: що слід знати про користь фісташок

Фісташки мають властивість знижувати артеріальний тиск та захищати від погіршення когнітивних функцій. Рекомендується додавати фісташки до щоденного раціону, оскільки вони дійсно можуть порадувати вас своїми корисними властивостями.

Подивіться також, дієтолог розповіла про три продукти, які ніколи не споживає: що саме з ними не так.

Сприяють здоров'ю кишківника

Фісташки володіють корисними властивостями для кишківника завдяки наявності нерозчинної та розчинної клітковини. Нерозчинна клітковина сприяє забезпеченню регулярного випорожнення, а розчинна клітковина підтримує зростання корисних бактерій у товстому кишківнику.

Бережуть серце

Фісташки містять корисні речовини, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи. Калій є важливим для регулювання артеріального тиску. Огляд дослідження вказує на те, що споживання фісташок - найкращий спосіб серед усіх видів горіхів для зниження рівня холестерину.

Також фісташки допомагають відчути почуття ситості, тому ви будете менше з'їдати калорій та зможете підтримувати здорову вагу, що є важливим для збереження здоров'я серця.

Фісташки мають користь для організму / Фото Pexels

Підтримка когнітивного здоров'я

Фісташки мають корисний вплив на здоров'я мозку та когнітивні функції. Вони містять лютеїн та зеаксантин, які грають важливу роль у функціонуванні мозку. Регулярне споживання фісташок може позитивно впливати на пам'ять та когнітивні здібності.

Сприяє здоровому рівню цукру у крові

Фісташки слід споживати для забезпечення здорового контролю рівня цукру в крові. Горіхи містять білок та клітковину, а також низький вміст вуглеводів, що сприяє позитивному впливу на рівень цукру в крові.

Антиоксиданти, які містяться у фісташках, здатні знижувати рівень цукру в крові. У проведеному дослідженні було виявлено, що споживання фісташок на голодний шлунок не тільки знижує рівень цукру в крові, але й покращує резистентність до інсуліну у людей з діабетом 2 типу.