Правильне харчування є одним із ключових чинників нашого здоров'я і благополуччя. Відомо, що недостатнє споживання певних продуктів та надмірне споживання інших може призвести до неприємних наслідків для нашого здоров'я. Доктор Ерік Берг розповів про найшкідливішу їжу для нашого серця.
Цікаво спробуйте пити теплу воду натщесерце: ось користі, які принесе цей звичай.
Які продукти не слід споживати для збереження здоров'я серця.
Серце не виключення, коли мова йде про дієту - ваше харчування може значно впливати на його функціонування. Лікар вказав, що найдещою їжею для цього органу є не цукор, хоча він також може негативно впливати на ваше здоров'я, якщо споживати його у великих кількостях.
Це головний фактор, що сприяє розвитку серцевих захворювань. Він викликає потужне та масштабне запалення в артеріях. Крім того, це харчування прямо пов'язане зі споживанням і введенням продуктів харчування, а також точною статистикою захворюваності серця, - розповів Берг.
Їжа, на яку він попереджає, представлена олією з насіння рослин. Це означає будь-який тип рослинної олії, який виготовляється з насіння рослин. Він пояснив, що раніше транс-жири були найнебезпечнішими для серця, але зараз їх споживається менше. Замість цього, рослинна олія міститься у багатьох продуктах, які ви споживаєте, і ви навіть не здогадуєтесь про це.
Фото Pexels: Олія, отримана з насіння, може бути шкідливою для серця.
Лікар попередив, що застосування значної кількості рослинної олії може мати такі наслідки:
- створення запалення всередині судин
- підвищення рівня "шкідливого" холестерину;
- збільшення ймовірності формування метаболічного синдрому;
- можливе збільшення ймовірності утворення тромбів;
- Олії викликають окислювальний напруженість.
Лікар Берг стверджує, що дана їжа є індустріальним виробом, який можна підігрівати п'ять разів, і олія також містить додаткові хімічні речовини та не має жодних корисних компонентів.
Щоб уникнути вживання занадто великої кількості рослинної олії з насіння, радимо уважно перевіряти етикетки на продуктах у магазинах. Зазначена олія може бути присутня у багатьох товарах, наприклад, у заправках для салатів, соусах та більшості перероблених продуктів.
Замість використання олії з насіння, лікар радить використовувати вершкове масло, оливкову олію, кокосову олію, олію авокадо або сало для приготування їжі.