Науковці інтенсивно працюють над збором всіх початкових ознак деменції. Кількість хворих стрімко зростає кожен рік, тож до 2050 року кількість людей з порушенням пам'яті значно збільшиться до 153 мільйонів.
Також слід ознайомитись з тим, які продукти можуть сповільнити процес старіння після 40 років: які продукти потрібно споживати.
Приголомшливий сигнал деменції
Здається, нюх може бути показником деменції. Втрата спроможності відчувати запахи протягом останніх чотирьох років є характерною для хвороби Covid-19, але також може свідчити про розвиток хвороби Альцгеймера.
Нове дослідження Національного інституту старіння виявило, що погіршення результатів нюхових тестів у учасників протягом 2,5 років були пов'язані з розвитком деменції. У дослідженні було залучено понад 350 осіб.
Це вже не перше дослідження такого роду. У 2016 році у журналі Annals of Neurology була опублікована інформація, яка свідчить, що люди, які мали проблеми з визначенням запаху ментолу, полуниці та лимону, мали більший ризик серйозної втрати пам'яті у майбутньому.
Проблеми з нюхом можуть виявитися ранньою ознакою деменції.
Головний лікар клініки профілактики захворювання Альцгеймера в Нью-Йорку, доктор Айзексен, навіть відмітив, що якщо людина не може розрізнити запахи - це серйозний сигнал про наближення деменції, оскільки нюх тісно пов'язаний з функцією мозку.
Деменція спричинюється ураженням нервових клітин та їхніх зв'язків у мозку. Хоча деякі ризикові фактори складно контролювати, через правильне харчування можна впливати на роботу мозку. Які продукти варто споживати – дізнайтеся у нашій статті.