Не засипайте чай окропом: яка повинна бути оптимальна температура.

  • 29.06.2024 15:15
  • 2 хвилини читання
Не засипайте чай окропом: яка повинна бути оптимальна температура.

Не дивлячись на погоду, всі люблять чай однаково - будь то холодна погода на вулиці або спекота. Проте заварювання чайного листя передбачає вплив гарячої води, яка допомагає розкрити смак і аромат. Проте занадто висока температура може пошкодити смак чаю.

Також ознайомтеся з 6 діями, які потрібно виконувати щоранку, щоб швидше схуднути.

Чи можна готувати чай з допомогою окропу?

Запарювання чаю кип'ятком є дуже поширеним способом, але для різних сортів чаю потрібна оптимальна температура води і час заварювання, тому це важливо враховувати.

Зелений та білий чай є дуже ніжними та цінними сортами чаю, тому для їх заварювання рекомендується використовувати прохолоднену воду, щоб зберегти витончений аромат і уникнути гіркоти. Щодо чорного чаю, його можна заварювати гарячою водою. Це допоможе підсилити аромат та повністю розкрити смак.

Якщо зелений чай потрібно заварювати за температури 80°C не більше 3 хвилин, щоб уникнути гіркоти, то чорний заварюють окропом та настоюють від 3 до 5 хвилин, щоб отримати насичений смак.

Різноманітні види чаю вимагають використання води різної температури / Зображення Pexels

Чому окропом не можна заливати деякі чаї?

Окріп може впливати на смак та аромат напою. Гаряча вода може збити чайне листя і зробити напій гірким та менш смачним. Зелений чай може стати особливо гірким через високу температуру води.

Як належно заварювати чай?

Розігрійте воду до кипіння. Для чорного чаю це може бути окрил, для зеленого – вода до температури 80°C. Покладіть в чашку одну чайну ложку чаю. Потім обережно залейте його водою та дайте часу настоятися. Чорному чаю потрібно 5 хвилин, а зеленому вистачить до 3 хвилин.