Коли краще приймати вітаміни - зранку або ввечері: пояснення фахівців.

  • 01.02.2024 17:16
  • 3 хвилини читання
Коли краще приймати вітаміни - зранку або ввечері: пояснення фахівців.

Саме вони допомагають заповнити певні прогалини в харчуванні та забезпечують організм вітамінами. Дотримання ідеального харчування щодня є просто неможливим, тому ми включаємо в раціон їжі вітамінні добавки.

Ознайомтесь також з 5 продуктами, які сприяють прискореному процесу старіння: відмовтеся від них.

Можливо, кожен з нас задавав собі питання: коли найкраще приймати вітаміни - вранці, під час обіду чи ввечері?

Дослідники з університету Північної Дакоти стверджують, що час прийому вітамінів залежить від типу додатку, який ви використовуєте.

Споживання вітамінів вранці.

Найкраще приймати полівітаміни під час їжі у будь-який зручний час. Вітаміни A, D, E і K розчиняються у жирах, тому слід приймати їх разом з їжею, яка містить трохи жиру. Це сприятиме кращому засвоєнню та переробці цих вітамінів організмом.

Спеціалісти стверджують, що якісними джерелами жирів на сніданок є яйця та авокадо. Під час прийому полівітамінів важливо випивати достатню кількість води, щоб допомогти їм розчинитися.

Коли найкраще приймати вітаміни протягом доби? / Фото Pexels

Вживання вітамінів під час полудня.

Кальцій можна придбати у формі великих таблеток, які досить важко ковтати. За свого засвоєння вітамін потребує невеликих доз. Тому рекомендується розрізати таблетку навпіл (1000 мг) і приймати одну половинку під час сніданку, а другу – під час обіду.

Згідно з інформацією Гарвардської медичної школи, для жінок рекомендується споживати від 1200 до 1500 мг кальцію щодня, а чоловікам - приблизно 700 мг на день. Важливо пам'ятати, що крім прийому кальцію з продуктів харчування, особливо молочних, не потрібно перебірливо дотримуватися рекомендованої норми.

Вживання вітамінів ввечері

Найкраще ввечері приймати клітковину повільної дії або добавки, які допомагають заснути – мелатонін і магній. Замість вітамінів, ви можете знайти мелатонін у фруктах, зернових, м'ясі, а магній – у бобах, темно-зелених овочах, рибі, цільнозернових продуктах, горіхах, насінні.