Капуста існує в різних формах і кольорах. Її можна вживати в супах, салатах, сирою, тушкованою, вареною або ферментованою. Цей овоч є доступним за ціною, тому спробуйте додавати його до свого раціону. Інформацію про корисні та побічні властивості капусти розповіла дієтолог і доктор медичних наук Джулія Зумпано.
Буряк не є корисним продуктом для всіх: хто повинен утримуватися від його споживання?
У капусті міститься значна кількість клітковини, вітамінів та мінералів. В одній чашці нарізаної капусти, яка споживається у сирому вигляді, міститься 54% необхідної кількості вітаміну С на день та 85% необхідної кількості вітаміну К на день. За більш детальною інформацією про користь капусти звертайтеся нижче.
Насичена вітаміном С
Вітамін С, або аскорбінова кислота, має корисний вплив на шкіру, а також підтримує імунну систему. Крім того, вітамін С допомагає організму засвоювати залізо з рослинної їжі.
Удосконалюється процес травлення.
Капуста сприяє збереженню здоров'я травної системи. Вона живить корисні бактерії в кишківнику, які захищають імунну систему та створюють необхідні поживні речовини.
Береже серце
Згідно дослідження, виявлено, що капуста може знизити ймовірність виникнення серцевих захворювань. Вчені виявили, що в капусті міститься понад 30 різних видів антоціанів, що робить цей овоч корисним для підтримки здоров'я серцево-судинної системи.
Зменшує артеріальний тиск
Калій є корисним мінералом і електролітом, який регулює кров'яний тиск організму. Капуста містить достатню кількість цього мінералу, тому вона сприяє зниженню кров'яного тиску.
Сприяє зміцненню костей
В капусті знаходиться 85% добової норми вітаміну К, який підтримує міцність кісток і забезпечує гарне згортання крові.
Негативні наслідки від споживання капусти.
Проте, як і кожен фрукт або овоч, капуста також має деякі незначні побічні ефекти, на які треба звертати увагу, хоча вони не є надто серйозними.
Навіть у зв'язку з тим, що капуста поліпшує процес травлення, занадто велике споживання її може призвести до виникнення надлишків газів. Тому, у разі такої ситуації, радимо вживати якомога більше рідини.
А також, капусту не дуже рекомендується готувати для романтичної вечері, оскільки занадто багатий споживання може спричинити неприємні побічні ефекти, такі як понос, здуття і дискомфорт.
Капуста також містить речовини, які можуть ускладнити дію лікарських препаратів, що розріджують кров.