Які продукти можна зберігати без холодильника на довгий час? Ось повний список:

  • 11.06.2024 11:31
  • 3 хвилини читання
Які продукти можна зберігати без холодильника на довгий час? Ось повний список:

Продукти можуть довгий час зберігатися без холодильника, як пише портал Поради 24. Це важливо знати і зафіксувати, щоб мати запас цих продуктів у разі вимкнення електропостачання. Зазвичай їх тримають у кухонних шафах, де не потрібний холод.

Будьте обережні: скільки часу можна тримати в холодильнику суші.

Які продукти можна зберігати без холодильника

  • Банки з консервами;
  • Енергетичні плитки;
  • М'ясо, яке висушено або висолено.
  • Ласощі;
  • Крупи, горох, мука;
  • Фермерські продукти, такі як фрукти та овочі, є незамінними складовими раціону здорового способу життя.
  • Випічка з хлібобулочних виробів.
  • Мармелад, варене варення, конденсоване молоко, мед;
  • Макаронні вироби - продукти виготовлені з муки та води, які часто використовуються в кулінарії для приготування різноманітних страв.
  • Горіхи - це плоди дерев, які містять велику кількість корисних речовин для організму людини.
  • Сухі сніданки і кукурудзяні лепешки.

Багато продуктів можна зберігати без холодильника / Фото Pexels

Як продовжити термін придатності продуктів з холодильника

Курячі яйця можуть зберігатися поза холодильником до 7 днів. Деякі експерти рекомендують помити їх у солоній воді, промити та обгорнути в мішечок з рисом, щоб продовжити термін зберігання. Цей метод допомагає запобігти розвитку бактерій.

Щоб продовжити зберігання сиру, обгорніть його лляною серветкою, змоченою в солоній воді. Поставте його в папір і зберігайте в прохолодному місці. Таким чином сир зможе зберігатися до 3 днів.

Усі овочі та фрукти можна зберігати без холодильника. Головне - поставити їх у темне та прохолодне місце. Приготовлені страви краще з'їсти, якщо вони перебували у холодильнику не більше 24 годин. Якщо відключення електроенергії триває понад 4 години, рекомендується спожити продукти, щоб уникали їх швидкого псування, особливо в літню спеку.

Супи та борщі швидко псуються, але ви можете продовжити їхню свіжість, просто прокип'ятивши їх. Це дозволить вам трохи зберегти час, поки суп остигатиме, і вбити небезпечні бактерії, які можуть утворюватися там.