Які продукти містять багато колагену: поліпшать стан шкіри та здоров'я кишківника.

  • 12.03.2024 12:31
  • 4 хвилини читання
Які продукти містять багато колагену: поліпшать стан шкіри та здоров'я кишківника.

Експерт з харчування Кайл Кроулі пояснив, що таке колаген, навіщо він потрібний організму і у яких продуктах його можна знайти найбільше.

Ці продукти допоможуть сповільнити процес старіння після 40 років: які продукти можна включити до раціону.

Колаген - це основний білок сполучної тканини, який підтримує здоров'я кісток, шкіри та м'язів. У разі старіння організму вироблення колагену зменшується, тому цей білок особливо популярний серед жінок, оскільки він може згладжувати зморшки. Крім того, колаген допомагає уповільнити процес старіння шкіри та зменшити її сухість.

Кістковий бульйон - це смачний і корисний напій, який готується шляхом кип'ятіння кісток та інших інгредієнтів. Цей бульйон містить багато поживних речовин, які корисні для здоров'я, такі як колаген, амінокислоти та мінерали. Вживання кісткового бульйону може покращити здоров'я шкіри, зміцнити кістки та суглоби, підвищити імунітет та загалом покращити здоров'я.

Бульйон готується на кістках понад 6 годин. Під час тривалого варіння, колаген розпадається на желатин та виходить у воду. Крім того, такий бульйон містить пробіотики, які корисно впливають на кишківник.

Кістковий бульйон має велику кількість колагену / Зображення від Unsplash.

Курятина - це м'ясо птиці, яке часто вживається у харчуванні. Це джерело білка, яке широко використовується людиною для підтримки здоров'я та забезпечення організму необхідними поживними речовинами. Курятина може бути приготована у різний спосіб: печена, варена, жарена або фарширована. Це смачний і корисний продукт, який популярний у багатьох кухнях світу.

Куряче м'ясо є найбільш популярним джерелом білка. Воно сприяє зростанню м'язів і має низьку калорійність, тому саме його найчастіше вживають ті, хто дбає про здорове харчування.

Риба - це водяна тварина, яка дихає за допомогою зябер та живе у водоймах. Усі види риб поділяються на кісткові та хрящові. Риба є джерелом багатьох корисних речовин для людини, таких як білки, жири, вітаміни та мінерали. Також риба є важливою складовою раціону багатьох людей по всьому світу.

Велику кількість колагену можна знайти у рибі, проте, варто відзначити, що вона містить переважно морський колаген. Рибний колаген легко та швидко засвоюється організмом, що робить його дуже ефективним.

Якщо ви не вживаєте м'ясо або рибу, просто додайте до свого раціону продукти, що сприяють кращому виробництву колагену в організмі.

Експерт з харчування Кайл Кроулі рекомендує включати до раціону продукти, що містять велику кількість вітаміну С: ягоди, часник, листова зелень, цитрусові, боби, апельсини, помідори, цільні зерна та горіхи. Ці продукти сприяють кращому утворенню колагену в організмі.