Без сумніву, те, що ви споживаєте, має велике значення для вашого самопочуття та добробуту. Відомо, що деякі шкідливі продукти можуть збільшити ризики виникнення різних захворювань, у тому числі хронічних, тоді як інші можуть допомогти зменшити ці ризики. Дієтологиня Люсія Стенсбі розповіла про один продукт, який обов'язково варто включити до свого раціону.
Ополіскувач для рота має 5 недоліків, про які варто знати, щоб зробити правильний вибір.
Які продукти слід їсти щодня?
Багато людей стикаються з проблемами зі здоров'ям серцево-судинної та кров'яної системи, і однією з причин цього може бути високий рівень холестерину. Він може призводити до різних захворювань, оскільки спочатку накопичується в артеріях, а потім спричиняє їх звуження та утруднює нормальний кровообіг.
Часто високий рівень холестерину може бути спричинений неправильним харчуванням, особливо велику роль у цьому відіграють насичені жири. Тому багато лікарів рекомендують контролювати кількість насичених жирів у раціоні, щоб утримувати рівень холестерину під контролем.
Є продукти, які не лише підвищують рівень вашого здоров'я, але й сприяють його поліпшенню, і ви можете включити їх до свого щоденного раціону. Зокрема, одним з таких продуктів, які варто споживати частіше, є оливкова олія.
Оливкова олія - це дуже корисний продукт для здоров'я / Фото Pexels
Оливкова олія – це чудовий продукт для підтримки здоров'я серцево-судинної системи. Дієтологиня порадила використовувати її для заправки та готування їжі.
Оливкова олія також є основою дуже популярної середземноморської дієти, яка є чудовим способом харчування, якщо ваша мета - підтримання здоров'я серцево-судинної системи.
Мононенасичені жири в оливковій олії сприяють зниженню рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності, а антиоксиданти зменшують запалення та тромбогенний статус. Це сприяє зниженню артеріального тиску та підтримує загальне серцево-судинне здоров'я, що є важливим для здоров'я серця, - повідомила Люсія Стенсбі.
Щоб отримати найбільшу користь від вживання оливкової олії, додайте її до їжі у кількості до 20 грамів щодня.