Додайте цей компонент до ваших страв, щоб знизити рівень холестерину.

  • 19.02.2024 09:16
  • 3 хвилини читання
Додайте цей компонент до ваших страв, щоб знизити рівень холестерину.

Без сумніву, те, що ви споживаєте, має велике значення для вашого самопочуття та добробуту. Відомо, що деякі шкідливі продукти можуть збільшити ризики виникнення різних захворювань, у тому числі хронічних, тоді як інші можуть допомогти зменшити ці ризики. Дієтологиня Люсія Стенсбі розповіла про один продукт, який обов'язково варто включити до свого раціону.

Ополіскувач для рота має 5 недоліків, про які варто знати, щоб зробити правильний вибір.

Які продукти слід їсти щодня?

Багато людей стикаються з проблемами зі здоров'ям серцево-судинної та кров'яної системи, і однією з причин цього може бути високий рівень холестерину. Він може призводити до різних захворювань, оскільки спочатку накопичується в артеріях, а потім спричиняє їх звуження та утруднює нормальний кровообіг.

Часто високий рівень холестерину може бути спричинений неправильним харчуванням, особливо велику роль у цьому відіграють насичені жири. Тому багато лікарів рекомендують контролювати кількість насичених жирів у раціоні, щоб утримувати рівень холестерину під контролем.

Є продукти, які не лише підвищують рівень вашого здоров'я, але й сприяють його поліпшенню, і ви можете включити їх до свого щоденного раціону. Зокрема, одним з таких продуктів, які варто споживати частіше, є оливкова олія.

Оливкова олія - це дуже корисний продукт для здоров'я / Фото Pexels

Оливкова олія – це чудовий продукт для підтримки здоров'я серцево-судинної системи. Дієтологиня порадила використовувати її для заправки та готування їжі.

Оливкова олія також є основою дуже популярної середземноморської дієти, яка є чудовим способом харчування, якщо ваша мета - підтримання здоров'я серцево-судинної системи.

Мононенасичені жири в оливковій олії сприяють зниженню рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності, а антиоксиданти зменшують запалення та тромбогенний статус. Це сприяє зниженню артеріального тиску та підтримує загальне серцево-судинне здоров'я, що є важливим для здоров'я серця, - повідомила Люсія Стенсбі.

Щоб отримати найбільшу користь від вживання оливкової олії, додайте її до їжі у кількості до 20 грамів щодня.