Для того, щоб знизити ймовірність виникнення діабету, рекомендується уникати наступні 4 продукти.

  • 24.01.2024 09:00
  • 3 хвилини читання
Для того, щоб знизити ймовірність виникнення діабету, рекомендується уникати наступні 4 продукти.

Харчування є надзвичайно важливою складовою здорового способу життя. Проте, якщо харчування буде не збалансованим і буде складатися з шкідливих продуктів, це може призвести до багатьох проблем зі здоров'ям. Доктор Дебора Лі розповіла, які продукти харчування варто уникати.

Цікаво, які існують способи, щоб позбутися від неприємних мішків під очима?

Які продукти можуть сприяти розвитку діабету?

Щоб підтримувати своє здоров'я на високому рівні, важливо мати уявлення, яка їжа є корисною для нашого організму, і яка може навпаки завдати шкоди. Тому є кілька типів продуктів, які варто уникати в своєму харчуванні.

  • Солодощі.
  • Рафіновані вуглеводи, наприклад, білий хліб, білий рис та солодкі пластівці, є популярними продуктами для сніданку.
  • Червоне та перероблене м'ясо, таке як шинка, бекон та різноманітні сорти ковбас.
  • Їжа, яка містить значну кількість солі, може сприяти підвищенню артеріального тиску. Дослідники вже встановили зв'язок між високим кров'яним тиском та ризиком розвитку діабету 2-го типу.

Їжу, яка містить багато солі, варто обмежити для збереження свого здоров'я / Фото Pexels

Доктор Лі пояснила, що часто головним чинником ризику діабету є ожиріння, проте приблизно 10% хворих на діабет 2-го типу мають нормальну масу тіла.

Лікарка зазначила, що ожиріння є результатом частого споживання обробленої та ультраобробленої їжі, яка містить значну кількість жирів, цукру та солі.

Якщо ви будете споживати вже очищені вуглеводи протягом тривалого періоду, це може призвести до появи резистентності до інсуліну – іншими словами, клітини вашого організму стануть менш чутливими до дії інсуліну.

Які продукти сприяють зниженню ризиків розвитку діабету?

На щастя, ви також зможете зменшити ризики захворіти на цю хворобу, якщо будете правильно харчуватися та включите до свого раціону деякі корисні продукти. Зокрема, Дебора Лі рекомендує споживати продукти, що містять велику кількість клітковини, такі як чорний хліб, рис інші цільнозернові продукти. Також дуже корисними для здоров'я є фрукти, овочі та різноманітні бобові культури, такі як нут, квасоля та сочевиця.

Відважно додавайте до свого харчування молочні продукти, але будьте уважні, щоб вони не містили цукру.