Сертифікована дієтологиня Ліан Елі визначила 3 продукти, які вона ніколи не споживає. Вона пояснила чому вона так непримирима стосовно них та чому вважає, що вони не мають корисних властивостей.
Також ознайомтеся Як замінити цукор: найлегші варіанти, про які варто знати.
Консервовані гриби - це продукт, який виготовляється шляхом зберігання грибів у банках або інших ємностях з додаванням рідини або ароматних інгредієнтів. Цей процес дозволяє зберегти гриби протягом тривалого часу, зберігаючи їх смак, текстуру і корисні властивості. Консервовані гриби є популярним додатком до різних страв і можуть бути використані як запасна або основна складова різних кулінарних страв. Вони також мають довгий термін придатності, що робить їх зручним і практичним продуктом для завжди наявного запасу грибів.
Усі ми любимо додавати до салатів консервовані печериці, але слова Ліан Елі нас здивували. Виявляється, згідно з інформацією Управління з контролю якості харчових продуктів і медикаментів США, у середньому в дозволеному обсязі 20 личинок може міститися на 100 грамів грибів в банці, перш ніж продукт буде визнаний небезпечним. Саме тому дієтолог радить споживати свіжі гриби. Рекомендується добре вимити, висушити, нарізати та смажити перед приготуванням.
Креветки з кишковими паразитами
Не треба хвилюватися осіб, які полюбляють морепродукти, оскільки креветки можна споживати, проте тільки після видалення кишківника.
Пригадайте собі тонку чорну лінію на спині креветок. Це не вена - це їхній шлунково-кишковий тракт, де зберігається кал креветок, - повідомила спеціалістка з харчування.
Незважаючи на те, що багато людей вважають їду креветку з кишківником безпечною, Ліан Елі рекомендує утриматися від цього. Спочатку видаліть кишківник, а потім насолоджуйтеся креветкою.
Необхідно видаляти кишківник у креветок. Фото Pexels.
Імітація ванілі
Також Ліана зазначила, що вона навіть не хоче торкатися до штучної ванілі. За її словами, цей продукт виготовляють з касторіуму, який отримують з касторових мішечків бобрів. Хоча він вважається безпечним, Ліана не рекомендує використовувати штучну ваніль з таким складником.
Натомість, вона пропонує обирати натуральний екстракт ванілі. Він може бути трохи дорожчим, але зроблений зі стручків ванілі.