Їжа має великий вплив на роботу мозку, набагато більший, ніж багато людей можуть уявити. Один зі способів покращити роботу мозку - це вибрати правильну дієту і включити до неї кілька дуже корисних продуктів. Доктор Роберт Лав розповів про три продукти, які обов'язково мають бути включені до вашого раціону.
Цікаво, які п'ять речей не можна зберігати під раковиною: позбудьтесь їх.
Товста риба
Мозок насправді включає частково жир, і тому корисні жири, зокрема омега-3, будуть дуже корисними для роботи вашого мозку. Високе споживання риби, особливо регулярне, може покращити когнітивне здоров'я людей похилого віку, тому не варто відмовлятися від цього продукту.
Крім того, вживання жирних кислот, які містяться у рибі, також пов'язане з зниженням ризику захворювання Альцгеймера та атрофії мозку на 10-30%. Кращим варіантом буде споживати дику жирну рибу, наприклад, лосось.
Ягоди - це смачні та корисні плоди рослин. Вони містять велику кількість вітамінів та мінералів, які корисні для здоров'я людини. Ягоди можуть бути різних видів, таких як смородина, малина, ожина тощо. Вони можуть бути використані для виготовлення соків, десертів, або споживатися як самостійний продукт. Ягоди також можуть вживатися в їжу свіжими, сушеними або замороженими. Вони додають бадьорості та смаку будь-якому страві.
Фахівець вважає, що зниження мікроциркуляції у головному мозку частково спричинює дегенерацію мозку. Тому продукти, які покращують кровообіг, будуть корисними для роботи вашого мозку.
Отже, Роберт Лав рекомендує збільшити споживання ягід, оскільки вони будуть чудовим вибором. Наприклад, щоденне вживання полуниці може значно знизити ризик розвитку деменції, і подібний ефект може мати і чорниця.
Ягоди полуниці та чорниці містять антиоксиданти - антоціани, які впливають на здоров'я, зокрема на метаболічні та когнітивні покращення. Згідно з епідеміологічними даними, регулярне споживання полуниці або чорниці може сповільнити зниження когнітивних функцій з віком. так висловився дослідник Роберт Крикорян.
Ягоди мають багато корисних властивостей для мозку / Зображення з Pexels.
Шоколад гіркий.
Останнім стравою, яку радить споживати лікар, є шоколад з вмістом не менше 70% какао. Так що, якщо ви любите солодке, то краще обрати саме цей продукт, бо він може не лише задовольнити ваші смакові рецептори, але й бути корисним для захисту та підтримки вашого розуму.
Насправді, щоб отримати позитивний ефект, досить споживати 6,8 грама темного шоколаду.