Ці чотири звичні предмети у вашому будинку можуть шкодити вашому здоров'ю: важливо бути обізнаним.

  • 15.04.2024 10:30
  • 4 хвилини читання
Ці чотири звичні предмети у вашому будинку можуть шкодити вашому здоров'ю: важливо бути обізнаним.

Деякі предмети в вашому домашньому вжитку можуть бути потенційно небезпечними. Більшість людей мають їх у себе вдома, і це не означає, що їх треба негайно викидати. У Daily Star наведено декілька речей, використання яких потребує обережності.

Цікаво, як виросла редиска у кілька разів більшою: як її належить правильно вирощувати.

Мобільні телефони та планшети

Усьому смартфони на сьогоднішній день стали необхідним елементом, який знаходиться в будь-якому будинку, навіть у таких приміщеннях, як ванна кімната чи кухня. Однак, вони можуть стати ідеальним засобом не лише для зв'язку, але й для передачі різноманітних мікробів.

Ці пристрої ефективно утримують патогени, включаючи бактерії, наприклад, кишкову паличку, і віруси, такі як грип.

Ризики можуть збільшуватися, якщо ви користуєтеся пристроями перед тим, як помити руки або під час приготування їжі. Це може потенційно передати мікроби на вашу тарілку або інші поверхні.

Однак вирішити цю проблему можна, проводячи регулярну дезінфекцію пристроїв, особливо після перебування їх у зонах високого ризику зараження.

Посудина для смаження з антипригарним покриттям

Неможливо відкинути зручність використання таких посудин. Проте потрібно мати на увазі їхню потенційну небезпеку для здоров'я. Якщо сковорідка перегрівається або ви пошкоджуєте хімічне покриття, це може спричинити руйнування матеріалу та викид токсичних речовин - як у повітря, так і у вашій їжі.

Помадка з антипригарним покриттям може бути небезпечною / Фото Pexels.

Ця оболонка може виділяти шкідливі гази під впливом високих температур. І в дослідженнях на тваринах ці гази були пов'язані з деякими проблемами для здоров'я.

Пластикові ящики для зберігання

На кожній кухні зазвичай є принаймні один пластиковий контейнер. Але важливо пам'ятати, що в пластикових виробах можуть міститися хімічні речовини, які з часом можуть вимиватися і потрапляти в їжу, особливо під час нагрівання.

Ці хімічні речовини відомі як руйнівники ендокринної системи і можуть впливати на роботу гормональної системи організму, спричиняючи порушення розвитку, репродуктивної функції, неврологічні та імунні проблеми.

Щоб уникнути небезпеки, не забувайте під час нагрівання їжі перекладати у скляний або керамічний посуд. Також важливо перевіряти позначки на контейнерах, де може бути вказано, чи можна в них нагрівати продукти.

Засоби для чищення, які мають антибактеріальні властивості

Можливо, ви вважаєте, що ефективність подібних засобів очевидна, але насправді це не так. Вони не надають жодних переваг порівняно із звичайним милом та водою. Крім того, активні інгредієнти у таких засобах можуть призвести до резистентності до антибіотиків, а також пов'язуються з різними проблемами зі здоров'ям, зокрема з дерматитом.