Лікар Майкл Мослі вважає, що для ефективного і швидкого схуднення необхідно уникати чотирьох продуктів, які часто додають до сніданків багато людей. Вони сповільнюють процес втрати ваги і перешкоджають ефективному схудненню.
Цікаво, як можна зробити орхідеї цвісти постійно: просто додайте у воду секретний інгредієнт.
Що краще уникати при сніданку під час процесу схуднення
Сніданок є важливою частиною вашого харчування, тому варто уникати його пропускання. Саме під час сніданку ви набираєте енергію на цілий день, тому важливо забезпечити себе поживними і корисними продуктами.
Негайно зменшіть споживання цукру, солодких десертів, напоїв та ласощів. Це стосується більшості сухих сніданків, які часто містять цукор, а також більшості готових смузі, - повідомив Майкл Мослі.
До речі, існує кілька продуктів, які рекомендується обмежити вживання при схудненні, зокрема крохмалені вуглеводи. Їх велика кількість міститься в хлібі, макаронах, картоплі та білому рисі. Проте можна спробувати більш здорові альтернативи, які будуть також смачними й корисними – наприклад, цільні зернові продукти, такі як булгур, ячмінь, дикий рис та гречка.
Коричневий рис є корисним. Сохне інші бобові, як сочевиця, квасоля та нут, також мають корисні властивості і насичують організм. Загалом, найкращим вибором для тих, хто хоче схуднути, є перехід на дієту з низьким вмістом вуглеводів у середземноморському стилі", – повідомив він.
Коричневий рис більш корисний, ніж білий / Зображення Pexels
Які негативні ефекти може мати споживання цукру на здоров'я?
Цукор - це виріб, який може сприяти набору ваги, особливо, якщо ви вживаєте його у підсолоджених напоях, наприклад, у соках, оскільки вони мають велику кількість фруктози.
А вона у свою чергу може підсилити ваш голод і призвести до того, що ви захочете їсти більше. Вважається, що надмірне споживання цукру є головною причиною ожиріння та численних хронічних захворювань. Тому лікарі рекомендують обмежити вживання доданого цукру до менше, ніж 10% на день.
Отже, ці продукти потрібно уникати під час сніданку:
- Цукор - це вуглеводний продукт, який використовується для підсолоджування їжі.
- солодкі смаколики;
- Солодощі;
- напої з цукром.
Замість цього, ви можете спробувати розширити свій раціон додавши кілька здорових альтернатив - зокрема, домашні каші, смузі, грецький йогурт або вівсянку.