Ці 12 звичайних продуктів можуть спричиняти запалення та артрит.

  • 27.03.2024 18:46
  • 2 хвилини читання
Ці 12 звичайних продуктів можуть спричиняти запалення та артрит.

Існує декілька різних типів артриту, і найпоширеніший з них - це остеоартрит, який часто спричиняється травмами або зносом суглобів. Крім цього, деякі фактори, такі як вік, куріння або ожиріння, можуть погіршити стан вашої імунної системи.

Досить цікаво, зробіть ці 4 речі ввечері, щоб потім краще спати.

Які продукти спричиняють запалення в організмі?

Дослідження, проведене університетом Колорадо в США, показало, що деякі звичні продукти можуть призводити до запалення. Виявлено, що в цьому може бути винна одна з необхідних амінокислот, відома як триптофан.

Зокрема, ось продукти, які спричиняють запалення:

  • птах домашнього притулку, що відомий своїм пір'ям, яке може бути різного кольору і використовуватися для виготовлення пухнастих верхніх речей.
  • індичка - це жіночий птах індик, який використовується в кулінарії та який дуже популярний на святковому столі.
  • м'ясо червоного кольору;
  • М'ясо свинини.
  • Соєвий сир;
  • Риба - це водний організм, що живе у водоймах.
  • фасоля;
  • молоко - це продукт, який виготовляється зі сироватки, та виробляється молочною залозою ссавців для годування їхніх дітей.
  • горіхи - це плоди дерева горіхового, які мають жорстку шкарлатину з внутрішною кісточкою, що смакують різноманітне харчове використання.
  • зерно;
  • вівсяні каші
  • Курячі яйця.

Амінокислота може бути корисною для різних процесів в організмі, таких як синтез білків, м'язів, нейромедіаторів та ферментів. Також тріптофан пов'язують з покращенням сну.

Організм не виробляє триптофан самостійно, тому його необхідно отримувати з їжі. Вчені вважають, що бактерії у нашому шлунково-кишковому тракті можуть розкладати триптофан з їжі на запальні хімічні речовини. Ці речовини можуть сприяти розвитку запалення та артриту, стимулюючи імунну систему організму.

Деякі з цих продуктів вважаються протизапальними, але все ж науковці виявили зв'язок із ними кількох запальних реакцій.