Суші та роли - це страви, що швидко псуються, зауважують Поради 24. Зазвичай експерти рекомендують споживати їх протягом перших 3 годин після доставки. Цей проміжок часу вважається достатнім, щоб суші залишалися смачними та безпечними для споживання при кімнатній температурі.
Цікаво, скільки часу можна тримати кисломолочний сир в холодильнику, після якого він вже псується.
Як довго можна зберігати суші?
В холодильнику суші можна зберігати не більше, ніж 18-24 години. Проте треба мати на увазі кілька виключень. Наприклад, сашимі можна зберігати лише 3 години, оскільки сира риба швидко псується. Теплі роли краще відразу споживати. Суші з ікрою можуть зберігатися в холодильнику лише до 12 годин.
Проте овочеві роли з огірків, манго або авокадо можуть зберігатися до 48 годин. Проте слід мати на увазі, що манго може втратити еластичність і стати пюре подібним, а авокадо почне темніти. Крім того, рис може відірватися і втратити зовнішній вигляд.
Експерти відзначили, що найменший термін зберігання мають ковбаски, які приготовані у клярі та ті, що залите соусом. Краще з'їсти їх відразу і навіть не кладіть у холодильник.
Тривалість зберігання ролів залежить від їх типу / Фото Pexels.
Чи можна зберігати суші в морозильній камері?
Поклонники японської кухні можуть зберігати суші в морозілці, щоб потім насолодитися ролами, які смакують наче свіжі. Проте ця ідея є не найкращою. Навіть після кількох годин у холодильнику суші втрачають смак, а розморожування може сприяти розвитку шкідливих мікроорганізмів.
Після замороження рис стає твердим і повністю розшаровується, що може спричинити втрату первісного вигляду суші. Фахівці застерігають, що якщо до суші торкнутися паличками, які були занурені в соєвий соус, васабі або на яких є залишки імбиру, це може призвести до отруєння через наявність бактерій та гельмінтів у рибі.