Існує понад 1000 сортів бананів, цей фрукт є одним з найпопулярніших у світі. Його вирощують у 120 країнах всього світу.
Також слід переглянути, які продукти містять багато колагену, щоб покращити стан шкіри та здоров'я кишківника.
Фрукт - це живлення та підтримка здоров'я серця. Додавши його до нашого раціону, ми не тільки насичуємо себе енергією, але також насичуємо організм поживними речовинами, такими як калій та вітамін B6. Дієтолог Авів Джошуа розповіла, чому банани є такими корисними.
Містить целюлозу
Банани допомагають підтримувати здоров'я травлення та серця, оскільки містять у собі клітковину. Середній банан містить близько 3 грамів клітковини. Здоровим людям рекомендується споживати щодня близько 22 грамів клітковини, проте важливо пам'ятати, що вона також міститься в інших продуктах, які ви їстимете протягом дня.
Зміцнює здоров'я серця.
Банани містять важливий мінерал - калій, який допомагає контролювати артеріальний тиск. Калій у організмі зменшує певну напругу в стінках кровоносних судин, що сприяє зниженню артеріального тиску.
Банан має корисний вплив на серце / Зображення з Pexels.
Корисно впливає на процес травлення.
Розчинна клітковина та пребіотики в бананах підтримують корисні бактерії у кишечнику та сприяють покращенню роботи травної системи. Банани особливо корисні для людей з проблемами з травленням, оскільки їх легко перетравлюють.
Забезпечення енергією
Банани - відмінне джерело вуглеводів, які допомагають нам отримувати енергію, а вітамін B6 сприяє покращенню розумових здібностей. Їх можна легко брати з собою на роботу, в подорожі, перекусити під час прогулянки або з'їсти перед тренуванням. У будь-якому випадку, банани є чудовим джерелом енергії.
Покращує функціонування м'язів.
Необхідно споживати банани для тих, хто займається спортом, оскільки вони містять калій, який забезпечує нормальну роботу м’язів. Нестача калію може призвести до слабкості м’язів і погіршення результатів вправ.
Джерело антиоксидантів
Банан містить велику кількість вітаміну С, який є важливим антиоксидантом. Він підтримує імунну систему та захищає клітини від пошкодження вільними радикалами.