Лише крихітка насіння соняшнику може наситити організм корисними жирами та білком. Крім того, вони містять багато макро- та мікроелементів, вітамін Е, залізо, цинк, магній, мідь, селен. Ви можете додавати насіння соняшника до різноманітних солоних чи солодких страв.
Усі ці компоненти є значущими для нашого здоров'я, оскільки необхідні для правильної роботи організму. Про головні переваги соняшникового насіння та його позитивний вплив розповів лікар Раян Гейгер.
Корисно для серця
Насіння соняшнику є безхолестериновим та багате клітковиною, тому може бути корисним для здоров'я серця. У ньому міститься лінолева кислота, яка сприяє розслабленню кровоносних судин та знижує рівень холестерину. Однак важливо обирати несолоне насіння.
Підтримує здоров'я щитовидної залози.
Плоди соняшника містять велику кількість селену, який позитивно впливає на функціонування щитовидної залози. Недавні дослідження навіть підтверджують, що низький рівень селену може сприяти захворюванням щитовидної залози.
Покращення метаболізму
Здорові жири, білок та клітковина можуть підтримувати здоровий метаболізм. Ці поживні речовини допомагають уповільнити процес травлення та зменшити коливання рівня цукру. Споживання насіння соняшника корисно для тих, хто має проблеми з обміном речовин та потребує контролю цукру в крові.
Корисні властивості насіння соняшника / Зображення з Pexels
Підвищує імунітет
Селен та цинк, які містяться в насінні соняшника, мають здатність підвищити імунну систему. Також на імунітет позитивно впливає вітамін Е, мідь та рослинні сполуки. Вони всі є антиоксидантами та допомагають зменшити запалення.
Травна система покращується
Насіння - це корисний перекус для кишківника, оскільки клітковина сприяє регулярному травленню. Розчинна клітковина виступає як пребіотик у кишковому мікробіомі, який має важливе значення для травлення та імунітету.
Підвищуємо стан здоров'я шкіри.
Вітамін Е та корисні жири живлять шкіру. Ці поживні речовини мають протизапальну дію та захищають від ультрафіолетових променів.