6 неймовірних плюсів від споживання риби: спробуйте негайно

  • 07.02.2024 14:49
  • 4 хвилини читання
6 неймовірних плюсів від споживання риби: спробуйте негайно

Ви, можливо, навіть не уявляли, наскільки сильно зміна свого раціону може впливнути на ваше здоров'я. І одним з таких дивовижних продуктів є звичайна риба. Докторка медичних наук Дестіні Муді розповіла нам, які корисні властивості має риба і чому її слід вживати частіше.

Сьогодні ви маєте можливість зробити цілих 3 речі, які заохочують подовжити своє життя.

У риби міститься багато омега-3.

Одна з найвидатніших особливостей риби в тому, що вона містить чудову кількість омега-3 жирних кислот, які можуть підтримувати функціонування мозку та зменшувати запалення. Деякі види риби можуть бути особливо багатими на цей компонент, зокрема, лосось, скумбрія, тунець, сардини та оселедець.

Жирні кислоти омега-3 є значною поживною речовиною, яку організм не здатний виробляти самостійно, отже, важливо отримувати її через споживання продуктів харчування.

Риба має низьку калорійність.

Якщо ви сідите на дієті або просто стежите за калорійністю, риба може стати для вас майже ідеальним джерелом білка. Порівняно з іншими продуктами, багатими на цей макроелемент, риба містить дуже мало калорій.

Три унції тілапії містять всього 100 калорій, у порівнянні з майже 200 калоріями в трьох унціях вашого звичайного стейку. Це робить білу рибу, таку як тілапія, прекрасним доповненням більшості дієт, особливо низькокалорійних дієт для схуднення, – розповіла Дестіні Муді.

У риби міститься вітамін D.

Особливо велике значення має отримання достатньої кількості вітаміну D взимку, коли недостатньо сонячного світла, тому потрібно дбати про включення правильних продуктів у своє харчування.

Багатьох людей здивовує те, що насправді існує дуже мало джерел вітаміну D в їх харчуванні. Багато людей спробують отримати необхідну дозу цього вітаміну з штучних добавок або молочних продуктів та апельсинового соку, проте вони все ще відчувають його дефіцит.

Риба сприяє задоволенню голоду.

Якщо ви бажаєте обмежити свої порції та намагаєтеся не переїдати, тоді риба - це саме те, що варто покласти на вашу тарілку. Справа в тому, що риба містить нежирний білок, який допомагає забезпечити почуття ситості та запобігти подальшій потребі в їжі.

Риба є корисним продуктом для споживання під час процесу схуднення / Фото Pexels

Білок - найбільш поживний макроелемент, порівняно з вуглеводами або жирами. Це означає, що він забезпечує тривале насичення, що корисно, коли ви намагаєтеся скинути кілька кілограмів або контролювати вагу.

Риба покращує стан здоров'я серця.

Регулярне вживання риби часто пов'язують з позитивним впливом на здоров'я серця, особливо через вміст жирних кислот омега-3, які сприяють зниженню артеріального тиску та рівня тригліцеридів.

Ті люди, які споживають рибу, зазнають значно менший ризик інфаркту та інсульту - це дві найпоширеніші причини передчасної смерті у всьому світі.

Риба містить велику кількість йоду.

Якщо ви прагнете мати цей корисний мінерал, який є необхідним для обміну речовин і нормальної роботи щитоподібної залози, тоді вам обов'язково потрібно включити до свого раціону більше морської риби.

Деякі наукові дослідження свідчать, що в морських рибах міститься йод в 5-10 разів більше, ніж у рибі прісноводної. Крім того, йод має корисний вплив на контроль апетиту та підтримує нормальну роботу імунної системи, а також є надзвичайно важливим для правильного функціонування щитоподібної залози.