6 корисних видів хліба, які дозволено споживати під час процесу схуднення

  • 05.03.2024 15:16
  • 4 хвилини читання
6 корисних видів хліба, які дозволено споживати під час процесу схуднення

Є думка, що хлібобулочні вироби шкідливі для тих, хто хоче схуднути. Проте існує кілька видів хліба, які можна спокійно вживати, оскільки вони не впливають на фігуру. Дієтолог Кайла Гірген розповіла більше про корисний хліб.

Давайте розглянемо п'ять найкращих продуктів, які сприяють схудненню.

Цільнозерновий хліб - це продукт харчування, який виготовляється з мінімальною обробкою зерна.

Цей хліб дуже корисний, оскільки містить всі три частини зерна. Оболонки є поживними через антиоксиданти, клітковину та вітаміни групи В. Зародок містить мінерали та корисні жири, а ендосперм має крохмалеві вуглеводи, білок та мінерали.

Зернове зерно з насінням

До цього виду хліба додають насіння льону, гарбуза, соняшнику та приготовлюють з цільної або пророщеної цільної пшениці. Загалом насіння можуть покращити смак хліба.

Хліб з цільним зерном та насінням корисний для здоров'я / Фото Pexels.

Житній хліб - це вид хліба, який виготовляють з муки, отриманої з житнього зерна. Цей вид хліба відмінно підходить для приготування смачних сендвічів та інших страв. Житній хліб має багатий смак і хорошу хрустку корку. Він також містить корисні речовини, які корисні для здоров'я.

Житній хліб має високий вміст клітковини, яка сприяє швидкому насиченню. Цей вид хліба характеризується низьким глікемічним індексом, тому після його вживання не буде різких стрибків цукру. Особливо корисним житній хліб вважається для людей з діабетом.

Вівсяний хліб - це поживний продукт, який виготовляється з вівсяних пластівців. Він містить багато корисних речовин, які допомагають підтримувати здоров'я і добре самопочуття.

У склад хліба входить бета-глюкан - це тип клітковини, який міститься в овесі. Він допомагає знизити рівень холестерину та контролювати рівень цукру в крові. Дослідження показали, що споживання овса сприяє зміцненню імунної системи та покращує мікробіоту кишківника.

Закваска - це жива культура, яка додається до тіста для його бродіння. Вона забезпечує хлібу особливий смак і аромат. Регулярне використання закваски допомагає покращити якість тіста і зробити випічку більш корисною. Додавання закваски до хліба є традиційним способом приготування цього продукту і дозволяє отримати хліб на смак із старовинними нотками.

Хліб виготовляють шляхом бродіння природних бактерій і дріжджів у борошні. Хліб на заквасці має довгий термін зберігання. Він корисний для людей з проблемами з травленням та відзуттям. Його також можна вживати людям, які контролюють рівень цукру в крові, оскільки він має низький глікемічний індекс.

Хлібці, виготовлені зі спарженого зерна

Такі хлібці з пророщеного зерна часто можна побачити на полицях супермаркетів. Вони містять висівки та зародки, які корисно впливають на травлення і допомагають контролювати вагу.