Особливість шпинату полягає в тому, що його можна вживати сирим у салаті, тушкувати, варити, додавати в смузі і багато іншого. Весною всім нам хочеться ще більше додавати до раціону зелені та овочів, тому розповімо про корисні властивості цієї корисної культури.
Також варто зазначити, що лимон запобігає утворенню каменів у нирках та покращує здоров'я серця. Він має чотири найбільші переваги для здоров'я.
Каріна Толентіно поділилася всіма перевагами листової зелені.
Контроль артеріального тиску.
У джерелах містяться природні нітрати, які є природніми хімічними сполуками. Вони можуть розширювати кровоносні судини, що поліпшує кровообіг і зменшує навантаження на серце.
Напій з шпинату навіть може знижувати тиск. Дослідження показали, що після його вживання тиск залишався на нормальному рівні протягом 5 годин.
Джерело антиоксидантів - продукти, які захищають організм від вільних радикалів і сприяють підтримці його здоров'я.
Шпинат містить антиоксиданти, які позитивно впливають на організм людини. Їх складники допомагають захищати від запальних процесів і хвороб серця.
Корисні вигоди шпинату / Зображення від Pexels
Містить корисні речовини.
Рослинні листки є низькокалорійними та багатими на корисні речовини. Одна порція шпинату містить денну дозу вітамінів К та А і половину денної норми вітаміну С. Вітаміни К та А сприяють зміцненню кісток, а вітамін C допомагає відновлювати шкіру.
Шпинат також містить велику кількість фолієвої кислоти, вітаміну В, заліза, магнію, калію та кальцію.
Підтримує здоров'я зору
У шпинаті міститься лютеїн, який може допомогти знизити ризик розвитку макулярної дегенерації - хвороби, яка може призвести до погіршення центрального зору, необхідного для читання і водіння. Антиоксидант лютеїн виступає як внутрішній захист для очей, подібний до сонцезахисних окулярів, що захищають очі від шкідливого впливу сонячних променів.
Покращують когнітивні здібності.
Шпинат настільки корисний, що навіть може захищати від вікового зниження когнітивних функцій. Дослідження показали, що дорослі у віці від 58 до 98 років, які споживали шпинат протягом 5 років, мали такі ж розумові здібності, як ті, хто був молодший від них майже на 8 років.
Як приготувати шпинат Як приготувати найкорисніший гарний шпинат? Це дуже просто! Найперше треба вибрати свіжий шпинат, відокремити листя від стебел і ретельно промити його. Потім шпинат треба підсмажити на розігрітій сковороді з олією або вершковим маслом, додати трохи спецій і солі за смаком. Готовий шпинат можна подавати як самостійну страву або використовувати в різних стравах. Насолоджуйтесь смаком корисного шпинату!
Додавайте шпинат до своєї сніданкової тарілки разом з яйцями, сиром та авокадо. Зблендеруйте його разом з овочами та фруктами для смузі. Також можна пасирувати його на сковороді як гарнір або добавляти до овочевих супів.