Посилення імунітету можна досягти за допомогою простих і легких способів. Дієтолог Емі Гудсон розповіла про те, що ми повинні зробити у цей час, щоб наш імунітет був удячним.
Зробіть вживання антиоксидантів більш активним.
Ви можете підтримати свій організм, якщо додаєте більше антиоксидантів до свого раціону. Дієтолог Емі Гудсон стверджує, що велика кількість антиоксидантних сполук міститься у фруктах та овочах, зокрема в цитрусових, гранатах, гранатовому соку та ягодах.
Споживайте зелений чай.
Зелений чай має безліч користі для здоров'я організму. Він покращує метаболізм та має позитивний вплив на когнітивні здібності. Також, споживання зеленого чаю може підвищити опірність організму до захворювань. Усе це можливо завдяки вмісту в зеленому чаї катехінів, які захищають клітини від пошкоджень.
Рекомендується споживати більше зелених овочів.
Усі ми в першу чергу звертаємо увагу на вітамін С, коли мова йде про підсилення імунітету. Але варто зазначити, що цей корисний вітамін міститься не лише у цитрусових фруктах. Ефективним джерелом вітаміну С є також шпинат, капуста, броколі та зелена квасоля.
"Емі Гудсон зазначила, що вітамін С сприяє стимулюванню вироблення лейкоцитів, відомих як лімфоцити та фагоцити, які підтримують захист організму від інфекцій".
Зимою максимально збагачуйте свій раціон зеленими овочами / Зображення від Pexels
Відрекомендуйтеся відпочити
Щоб організм працював належним чином, важливо також дбати про якісний сон. Повноцінний сон має велике значення у боротьбі з хворобами та інфекціями для організму. Під час сну утворюються важливі молекули, що борються з інфекціями. Якщо ви не відпочиваєте належним чином, робота цих молекул переривається, що може призвести до зниження імунітету.
Уникайте втрати вологи.
Підтримка гідратації є важливим фактором для здорової імунної системи. У роботі ваших захисних сил вода має вирішальне значення. Зневоднення сповільнює функціонування імунної системи.