5 переваг ерусалимського артишоку: чому топінамбур стільки цінується Ерусалимський артишок, також відомий як топінамбур, - це рослина, яку використовують як їстівний коренеплід. Він має багато цінних якостей, які роблять його корисним для нашого здоров'я

  • 13.02.2024 19:15
  • 2 хвилини читання
5 переваг ерусалимського артишоку: чому топінамбур стільки цінується

Ерусалимський артишок, також відомий як топінамбур, - це рослина, яку використовують як їстівний коренеплід. Він має багато цінних якостей, які роблять його корисним для нашого здоров'я

Артишок Єрусалимський, також відомий як топінамбур, це коричневий коренеплід, що нагадує імбир. Його м'якоть має горіховий смак та приємно солодкувата.

Дивіться також Список найкращих продуктів для детоксикації організму від фахівців: рекомендації лікарки.

Овоч можна споживати в свіжому чи вареному вигляді. Варений варіант готування можна використовувати як заміну картоплі. Топінамбур має велику корисність, тому ми рекомендуємо вам дізнатися, чому варто включити його у своє харчування.

Забезпечує насиченість організму

У єрусалимському артишоці міститься інулін, який розширюється в кишківнику та створює відчуття наситості. Це має позитивний вплив на регулювання рівня цукру в крові, тому ви можете помітити зменшену пристрасть до солодкого.

Збагачений вітамінами

Овоч містить вітаміни групи В, С та D, а також біотин, який позитивно впливає на зростання волосся. Топінамбур також містить значну кількість мікроелементів.

Підтримка м’язів у тонусі

Коренеплід знаходиться внутрішній резервуар заліза, який є важливим елементом для зміцнення м'язової тканини. Без нього м'язи втрачають свою гнучкість та стають слабкими.

Має властивості, які здібні зменшити прояви старіння.

Артишок Єрусалимський - це рослина, що містить велику кількість міді, яка є одним з потужніших антиоксидантів. Мідь відіграє важливу роль у захисті клітин від дії вільних радикалів.

Підтримує здоров'я кишківника

У топінамбурі міститься значна кількість інуліну, який відноситься до пребіотичних волокон. Ці волокна розщеплюються в кишківнику і служать харчовою основою для корисних біфідобактерій. Вони сприяють підтримці балансу мікрофлори кишечнику та виробляють антитіла.