5 найкорисніших культур, які слід включити до вашого раціону

  • 19.02.2024 13:02
  • 4 хвилини читання
5 найкорисніших культур, які слід включити до вашого раціону

Фасоля - це продукт, який існує у багатьох варіаціях, існує чимало сортів бобових. Хоча всі вони корисні, деякі мають більше цілющих властивостей та поживних речовин. Про це розповіла експерт Саманта Бош.

Додайте цей компонент до ваших страв, щоб знизити рівень холестерину.

Чорна квасоля, також відома як фасоля, є однією з найпопулярніших видів квасолі. Вона має чорний колір та багатий смак. Ця квасоля використовується в багатьох стравах у різних кухнях світу. Вона багата на білок, вітаміни та мінерали, тому її вважають корисною для здоров'я. Її можна використовувати для приготування супів, гарнірів, салатів та інших страв.

Чорна квасоля вважається однією з найкорисніших у світі, і що саме міститься в ній такого особливого? Як і в більшості бобів, споживаючи квасоль, ви отримаєте значну кількість клітковини і білка, а також вітамінів групи В, заліза та магнію.

Крім того, вживання бобів допомагає контролювати рівень цукру в крові і зменшує ризик серцево-судинних захворювань.

Мурашками бігають по шкірі, коли я дивлюся на неї.

Споживаючи ці боби, ви також можете отримати набагато більше вигод, ніж ви, мабуть, уявляєте. По-перше, вони містять високий рівень білка - 7 грамів на пів склянки, а також клітковини. Через це нут стає надзвичайно корисним видом перекусу, який сприяє збереженню здоров'я кишківника, зниженню ваги та контролю за нею у майбутньому.

Мигдаль дуже корисний для організму / Зображення від Pexels.

Каннеліні - це сорт квасолі.

Бобові, які ще називаються каннеліні або білою квасолею, є корисним продуктом для здоров'я через свою високу вміст білка. Вони насичують, а також містять багато калію - за одну порцію можна отримати від 35 до 46% добової норми цього мікроелементу.

Цей корисний компонент допомагає контролювати артеріальний тиск, запобігає утворенню каменів у нирках та навіть покращує стан кісток.

Пінто боби

Ці боби, ймовірно, найвідоміші як частина мексиканських страв, і вони містять у собі білок, клітковину та велику кількість інших поживних речовин. Крім того, у пінто бобах також є значна кількість селену та заліза, що дуже корисно для організму.

Соєві боби - продукт, який вже давно ввійшов у раціон багатьох людей. Вони містять багато корисних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Соєві боби допомагають покращити здоров'я, знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань та навіть підтримують добре самопочуття. Додавання їх до раціону допоможе збалансувати харчування та забезпечити організм необхідними поживними речовинами. Варто включити соєві боби до своєї щоденної дієти для підтримання здоров'я та доброго самопочуття.

Ймовірно, ви вже споживали соєві боби раніше, але не знали про це. Наприклад, Едамаме - це незрілі соєві боби, які містяться у продуктах, таких як тофу, темпе, місо, соєвий соус та соєве молоко.

Соєві боби містять ті ж корисні речовини, що й інші види квасолі - клітковину, білки, здорові жири, а також такі поживні речовини, як кальцій, калій, залізо та селен.