Споживання риби сприяє поліпшенню здоров'я серцево-судинної системи. Риба багата не лише на білки, а й на вітаміни і мінерали. Крім того, риба є низькокалорійною, не містить вуглеводів і містить жирні кислоти омега-3, які мають позитивний вплив на мозок і серце.
Експертка з харчування, Дестіні Муді, розповіла про додаткові переваги риби, про які вам необхідно знати.
Омега-3 - джерело
Саме риба може похвалитися високим вмістом омега-3 жирних кислот. Найбільшу кількість їх можна знайти в лососі, тунці, оселедці, сардині та скумбрії.
"Омега-3 жирні кислоти відіграють важливу роль у харчуванні, яку організм не може синтезувати самостійно. Омега-3 бореться з хронічним запаленням та сприяє підтримці здоров'я мозку та серця" - пояснила фахівець з дієтології.
Вітамін D походить із природних джерел
Лосось, оселедець і тунець є природними джерелами вітаміну D, який є необхідним для здоров'я кісток та підтримки імунітету.
Риба володіє великою користю для здоров'я / Фото Pexels
Містить у собі протеїн
Дієтологка зазначає, що у риби більше білку в порівнянні з яловичиною або куркою. Для людини білок є важливим макроелементом, який сприяє зростанню і відновленню м'язів, а також підвищує відчуття ситості. Саме завдяки білку риба може заспокоювати голод.
Покращується стан серця
Регулярне вживання риби може покращити стан здоров'я серця. Омега-3 жирні кислоти мають здатність знижувати артеріальний тиск та запобігати нерегулярностям серцевого ритму. Риба може повністю замінити м'ясо яловичини або свинини, що є кориснішим для серця.
Дестіні Муді зазначила, що люди, які споживають рибу, мають найнижчий ризик отримання інфаркту та інсульту - двох найпоширеніших причин передчасної смерті в світі.
Джерело йоду
У морської риби багато йоду, що є важливим мінералом для щитоподібної залози. Дослідження показують, що морська риба містить від 5 до 10 разів більше йоду, ніж прісноводна риба.
Риба є відмінним вибором для тих, хто бажає зменшити споживання м'яса. Крім того, вона є дуже універсальною, оскільки з неї можна приготувати бутерброди, додавати до салатів, рулетів, смажити, запікати або готувати на пару. І взагалі кажучи, риба є доступною для багатьох.